زمان جاری : پنجشنبه 20 اردیبهشت 1403 - 2:20 قبل از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم






ارسال پاسخ
تعداد بازدید 537
نویسنده پیام
funia آفلاین


ارسال‌ها : 2
عضویت: 22 /3 /1391


فناوری های سال 2020 در صنعت خودروسازی را بشناسیم

دنیای‌خودرو- مهندس بابک وفایی: در دهه 80 میلادی فیلمی با عنوان «بازگشت به آینده» ساخته شد که در آن تصویری از جهان در سال 2015 به نمایش در آمده بود که در آن خودرو‌ها در سال 2015 پرواز می‌کردند. هر چند هنوز تا سال 2015 بیش از سه سال زمان باقی است اما به طور قطع مطمئنیم خودرو‌ها آن زمان هنوز بر روی زمین راه خواهند رفت! البته بدون داشتن «ماشین زمان» هم می‌توان در مورد آینده خودرو‌های تولید شده حدس‌هایی زد. در ادامه 9 فناوری را بررسی خواهیم کرد که به احتمال فراوان در خودرو‌های سال 2020 به صورت فراگیر و یا شاید استاندارد نصب می‌شوند. بسیاری از این فناوری‌ها در حال حاضر نیز در صنعت خودروسازی به کار گرفته می‌شوند اما آنچه حائز اهمیت است فراگیر شدن آن‌ها است و احتمال می‌رود تا حدود یک دهه دیگر اکثر خودرو‌های تولیدی به این فناوری‌ها مجهز شوند. در این میان ایمنی و مصرف سوخت، مهمترین موضوع مورد بحث است اما در عصر ارتباطات، توانایی تماس با دنیای اینترنت از درون خودرو نیز یکی از موضوعات مهم موردنظر است.

سیستم‌های هشداردهنده تصادف

به احتمال زیاد خودرو‌ها تا یک دهه آینده به صورت خودکار راه نمی‌روند و هنوز هم باید راننده پشت فرمان باشد اما خودروها آنقدر هوشمند می‌شوند که رانندگی ایمن‌تری را به ارمغان بیاورند و جلوی بروز بسیاری از اتفاقات را بگیرند. در حال حاضر سیستم‌های ایمنی مختلفی در خودرو‌ها توسعه پیدا کرده است اما در میان آن‌ها سیستم واکنش پیش از تصادف سرآمد است. این سیستم که نخستین بار توسط دایملر بنز ابداع شد، با استفاده از رادار و سایر حسگرها، وقوع تصادف را تشخیص می‌دهد و این امر را به اطلاع راننده می‌رساند ضمن آنکه متناسب با آن، کمربند ایمنی را محکم‌تر می‌کند، زاویه صندلی را اصلاح می‌کند و به علاوه ترمز‌ها برای شرایط خطرناک احتمالی، با قدرت بیشتری عمل می‌کنند. در حال حاضر هیوندای و لکسوس نیز سیستم‌های مشابه را توسعه داده اند اما در آینده این سیستم بر روی خودرو‌های کلاس متوسط نیز نصب می‌شود.



دوربین‌های اطراف خودرو

در حال حاضر بسیاری از خودرو‌ها از دوربین‌های دید عقب برای زمان پارک خودرو بهره‌مند هستند اما مطابق قوانین آمریکا تمامی خودرو‌های عرضه شده در این کشور در سال 2014 باید از این فناوری استفاده کنند. در حال حاضر برای خودرو‌های دارای صفحه نمایشگر داخلی، قیمت این دوربین‌ها در حدود 50 دلار است و برای خودرو‌های فاقد صفحه نمایشگر در حدود 200 دلار، هر چند در سال 2020 این قیمت‌ها شکسته خواهد شد. به علاوه فناوری‌های کمکی مانند سیستم‌هایی که متناسب با چرخش فرمان، مسیر صحیح را از طریق خطوطی بر روی صفحه نمایگر نشان می‌دهند نیز در آینده به یک استاندارد تبدیل می‌شوند. در نهایت دوربین‌های نقاط کور خودرو است که در شرایط خاص، وجود خودرویی دیگر در این نقاط را برای راننده نمایش می‌دهد. با ارزان‌شدن این فناوری‌ها، در آینده شاهد فراگیر شدن آن‌ها خواهیم بود.



دید در شب و سیستم تشخیص عابر پیاده

ولوو سیستمی را بر روی S60 خود نصب کرده است که در صورت تشخیص وجود عابر در جلوی خودرو در صورتی که سرعت وسیله نقلیه پایین باشد، به صورت خودکار خودرو را متوقف می‌کند. در کنار این سیستم، دوربین‌های دید در شب نیز در حال حاضر بر روی محصولات رده بالای بنز و ب‌ام‌و نصب می‌شوند. این دوربین‌ها کمک می‌کنند در تاریکی شب راننده تصاویر اجسامی را ببیند که نور چراغ‌ها توانایی روشن کردن آن‌ها را ندارد و به این ترتیب از برخورد با عابرین، اجسام و حیوانات در شب جلوگیری می‌شود. قیمت این سیستم‌ها کمی بالا است. در حال حاضر ولوو برای سیستم حرکت بین خطوط و تشخیص عابر پیاده، 2100 دلار اضافه‌تر از خریدار می‌گیرد و ب‌ام‌و نیز برای سیستم دید در شب و تشخیص عابر پیاده بیش از 2600 دلار دریافت می‌کند. در سال 2020 این فناوری‌ها ارزان‌تر و فراگیرتر می‌شوند تا آنجا که خودرو‌های کلاس متوسط هم می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.



کروز کنترل هوشمند


سیستم کروز کنترل هوشمند در حقیقت شکل تکامل یافته کروز کنترل‌های سنتی است که می‌تواند خود را با شرایط ترافیک تطبیق دهد. در این سیستم با استفاده از رادار، محیط جلوی خودرو اسکن می‌شود و در صورتی که خودروی جلویی از سرعت خود کم کند، این سیستم فرمان کاهش سرعت و یا حتی توقف را برای خودرو صادر می‌کند. تا چندی پیش این سیستم تنها در خودرو‌های گران قیمتی چون بنز، ب‌ام‌و و آئودی نصب می‌شد و بیش از 2000 دلار قیمت داشت اما در حال حاضر خودرو‌های متوسطی چون فورد تاروس و تویوتا پرادو هم با حدود 1000 دلار به این سیستم تجهیز می‌شوند. در آینده این سیستم بر روی خودرو‌های کلاس متوسط به عنوان یک آپشن ارزان قیمت نصب خواهد شد.



سیستم ارتباط میان خودرو‌ها

اگر خودرو‌ها بتوانند با یکدیگر صحبت کنند جلوی بسیاری از تصادفات گرفته خواهد شد چرا که خودروی شما پیش از رسیدن به یک چهار‌راه می‌داند یک خودرو با عبور از چراغ قرمز، مسیر تقاطع را مسدود کرده است و یا ‌در اتوبان خودرو می‌داند 200 متر جلوتر یکی از خودرو‌ها به شدت ترمز کرده است. این سیستم در حال حاضر مراحل نهایی آزمایش را طی می‌کند و فورد یکی از پیشگامان آن است. احتمالاً تا پایان این دهه، این فناوری به صورت آپشن عرضه خواهد شد ولی برای عرضه عمومی آن نمی‌توان با اطمینان سخن گفت چرا که هنوز قیمت نهایی آن مشخص نیست ضمن آنکه باید خودروسازان بیشتری به این گروه بپیوندند تا کارکرد این سیستم دقیق‌تر باشد.

خودروسازان به شدت در حال تلاش برای ایجاد فناوری‌هایی هستند که امکان ارتباط با خارج از خودرو را فراهم کند. این سیستم‌ها باید بتوانند به اینترنت متصل شوند و از این طریق راننده می‌تواند به ایمیل خود دست پیدا کند و یا به گستره وسیعی از آهنگ‌های موجود در اینترنت گوش دهد. پیش‌بینی می‌شود قابلیت اتصال گوشی تلفن همراه از طریق بلوتوث به سیستم صوتی خودرو در سال 2020 به صورت استاندارد نصب شود که از طریق آن برقراری تماس، خواند پیامک‌ها و بسیاری از امور دیگر میسر خواهد بود. به علاوه در زمینه سیستم فرامین صوتی نیز پیشرفت‌های بسیار خوبی حاصل شده است و تا یک دهه آینده این سیستم عمومیت پیدا می‌کند. در حال حاضر فورد سیستم ارتباطی Sync خود را بر روی مدل‌های ادج و فوکوس با قیمت 1000 دلار به فروش می‌رساند که در آینده قطعاً بسیار ارزان‌تر خواهد بود.



سیستم‌های کاهنده مصرف انرژی


دوشنبه 22 خرداد 1391 - 16:12
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
ارسال پاسخ



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :


تماس با ما | فناوری های سال 2020 در صنعت خودروسازی را بشناسیم | بازگشت به بالا | پیوند سایتی RSS